Passer au contenu

Snelle verzending|Achteraf betalen| In3 betalen

Bruiloften

Je bent uitnodigt voor een bruiloft, wat leuk! Maar wat trek je aan?

Heeft het bruidspaar een dresscode voor de bruiloft? Ben je daggast of avondgast en wat is het verschil hiertussen? En welke regels zijn er nog naast de dresscode? Wij vertellen je hier graag alles over.

Een vastgestelde dresscode

Het is een open deur, maar we noemen hem toch: het bruidspaar bepaalt de dresscode. Dat kan natuurlijk net zo goed betekenen dat er geen dresscode is, maar in de basis hoor je je aan te passen aan de wensen van het bruidspaar. Het kan dan ook zijn dat ze, op de uitnodiging voor jou als gast, een dresscode hebben aangegeven. We leggen hieronder per dresscode uit, wat ze inhouden, zodat jij goed voor de dag kan komen op de bruiloft!

Is er een verschil tussen dag- en avondgasten?

Over het algemeen zijn mensen die dicht bij het bruiloftspaar staan de daggasten, zoals goede vrienden en familie. Als daggast ben je langere tijd aanwezig. Kies iets dat de hele dag lekker zit, maar wel past bij de bruiloft en de eventueel vastgestelde dresscode. Bij een huwelijk in de kerk kies je bij voorkeur een jurk voor een bruiloftsgast die meer bedekt is dan bij enkel een burgerlijk huwelijk. De eerdergenoemde dresscode is vooral voor daggasten van belang. Het is wel zo respectvol om je aan die dresscode te houden. Ook als avondgast geldt, houdt je aan de dresscode als deze is vermeld. Bij het samenstellen van jouw outfit kan je wel rekening houden met je schoenen voor een mogelijke 'dansavond' en hiervoor een extra paar schoenen meenemen.

Trouwens, niet iedereen kiest ervoor om een dresscode te vermelden. Kies in dat geval voor een mooie cocktailjurk of een van de feestjurken voor de bruiloft.

 De regels naast de dresscode

 Kijk je tussen het aanbod van de feestelijke kleding en is er geen specifieke dresscode opgegeven? Dan kan het voor je gevoel best lastig zijn als er geen dresscode is. Je wilt immers de bruid niet outshinen met je outfit of jurk.

Zo is een witte jurk in theorie alleen voorbehouden aan de bruid. Wel mag de moeder van de bruid kiezen uit jurken voor de bruiloft die matchen met de bruid. De basisregels zijn in ieder geval dat je je outfit voor de bruiloft als gast in theorie aanpast op het bruidspaar en het thema van de bruiloft. Twijfel je? Dan zou je altijd eens bij het bruiloftspaar navraag kunnen doen.

Een bruiloft is altijd een goed excuus om weer eens een nieuwe outfit te kopen. We wensen je dan ook heel veel winkelplezier en een fijn bruiloftsfeest toegewenst! Bekijk snel het aanbod van feestelijke items. 

Gezien op Instagram #dcrotterdam